Mistä löytyvät laadun tekijät?

Blogi_Antti2
ANTTI ASTRÉN, toiminnanjohtaja, INFRA Häme

KUINKA MONESSA ammatissa tai toimialalla työn tulos jää piiloon? Se mitä maarakentaja tekee, jää aika usein jonkin pinnan alle näkymättömiin. Työn laadun pitää olla silti kohdillaan, koska hyvin usein maarakentajan tekemä työ on perustana jollekin muulle.

Maarakentajat ja varsinkin alan pienyrittäjät tekevät pääsääntöisesti laadukasta jälkeä. Pakkohan se on. Elanto on omasta osaamisesta kiinni ja Suomi on niin pieni maa, että huono kello kilkattaa kauas, jos töitään ei hoida kunnolla. Poikkeus silti vahvistaa säännön. Ohilaukauksiakin, tai voisiko sanoa päättömiä päätöksiäkin joskus eteen sattuu.

RAKENNUSALA KAIKKINEEN alkaa hiljalleen elpyä, isoja infrahankkeita on käynnissä siellä täällä ja pian niitä käynnistellään lisää. Satoja miljoonia on jaossa. Työmäärä kasvaa, mutta määräänsä enempää ei kukaan pysty tekemään. Tarvitaan siis lisää työvoimaa.

Olen toiminut yli 25 vuotta palvelualalla ja ollut tekemisissä Etelä-Suomen alueella hyvin paljon erilaisten yritysten kanssa, isojen ja pienien. Parhaimmillaan käsissäni on ollut 350 henkilöä työvuorossa. Siihen määrään mahtuu monenmoista.

Toimialasta riippumatta lähes aina on noussut esiin se, miten löytää hyviä ja luotettavia, tohtisiko sanoa jopa laadukkaita työntekijöitä, ja miten pitää heistä kiinni.

JOS HALUAA kasvaa ja laajentua, niin lisää käsiä tarvitaan, mutta mistä niitä laadukkaita tekijöitä löytyy? Oppilaitoksista, omasta tuttavapiiristä, työvoimatoimistosta, vuokrafirmoista, ulkomailta, naapurifirmasta..?

Joskus on uskomattoman hankalaa löytää sitä parasta, tai edes hyvää tekijää, mutta kysymättä ei mikään asia selviä. Kysy sieltä oppilaitoksesta, omilta tuttavilta, työvoima- tai pitäisikö nykyään sanoa TE-toimistosta!

Tiedän, että vuokrafirmat lupaavat 10 hyvää ja 11 kaunista, mutta sieltäkin hyviä tekijöitä löytyy. Verkostoituminen on päivän sana ja sitä aika moni jo tekeekin. Lisä ei ole kuitenkaan koskaan pahasta. Kukaan ei pärjää kovin pitkälle yksin.

KOMMENTOI KIRJOITUSTA

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s