Sittenkin hyvä huominen

OLETTE EHKÄ kuulleet Vaasan seudulla toimivasta maarakennusalan yrittäjästä William Österbergistä?

Jos ette, niin tietämisen arvoiseksi tapauksen tekee se, että Österberg on nyt 14-vuotiaana toiminut infraurakoitsijana jo kolme vuotta.

Hän aloitti 11-vuotiaana saatuaan syntymäpäivälahjaksi toivomansa kaivinkoneen. Töitä on riittänyt kaapelien kaivusta ruoppauksiin.

William käy edelleen koulua ja urakointi jää viikonloppuihin. Iltapäivälehden haastattelussa kaveri kertoo tähtäävänsä rakennusalalle ja aikovansa työskennellä yrittäjänä myös jatkossa. Asiaa!

Virtuaalitodellisuuden aikakauden kynnyksellä ja peliteollisuuden nousua hehkutettaessa tällaiset uutiset piristävät. Infra-ala kiinnostaa edelleen nuoria.

MUUTENKIN VIIME aikojen uutiset ovat tuoneet uskoa Suomen tulevaisuuteen.

Korjausvelkapaketin lisäksi hallitus on ilmoittanut merkittävistä panostuksista väylähankkeisiin. Niitä Suomi tarvitsee. Pelkästään tehostamalla väylien käyttöä älyliikenteen avulla eivät elinkeinoelämän kuljetukset saati matti meikäläisten työ- ja asiointimatkat lasten- ja vanhusten kuljetuksineen toimi.

Bernerin ulostulo liikennekaaren ja valtion omistaman väyläyhtiön kanssa oli myös rohkea veto.

Keskustelu puolesta ja vastaan alkoi tietysti heti kuten demokratiassa kuuluukin.

Tärkeää tässä oli, että esitettiin konkreettista ja realistista ratkaisumallia nykytilanteen ongelmiin. Ei mitään pientä säätöä nykyisiin toimintamalleihin, vaan isolla kädellä uutta peliin.

Ei rahtilaivan kurssikaan muutu keulaan potkaisemalla.

OLISIKO ILMAPIIRISSÄ tapahtumassa muutenkin muutosta? Olisimmeko valmiita miettimään asioita uudelle tavalla?

Esimerkkinä vielä Helsingissä Hakaniemen kauppahallin peruskorjauksen ajaksi rakennettava väistötila. Kiinteistölautakunta on päätymässä aikaisempien luokattomien ehdotusten jälkeen torille rakennettavaan lasipaviljonkiin, joka jäisi remontin valmistuttua ainakin muutamaksi vuodeksi torin ilmettä piristämään.

Tai Kauppatorin kupeeseen tuleva merikylpylä. Vesikeidas auringonottoalueineen ja kahviloiden tulee paikkaan, johon ei muutama vuosi sitten annettu lupaa rakentaa wow-arkkitehtuurihotellia.

Blogi_AriMITÄ YHTEISTÄ on nuorella yrittäjällä ja uusilla ulostuloilla?

Se, että tehdään rohkeasti vastoin yleistä ajattelua. Ei urauduta, vaan uskotaan muutokseen ja yrittämiseen.

Maarakennusurakoitsija voi olla nuori koululainen. Infra-omaisuuden hallintaan on mahdollista löytää uusia malleja. Kaupunkia voi kehittää uusista lähtökohdista.

Uskotaan ja toivotaan tämän kertovan huomisen Suomesta.

Ari Kähkönen
asiantuntija
INFRA ry

KOMMENTOI KIRJOITUSTA

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s