Arkadianmäen näytelmäkerho esittää: Ollako vai eikö olla

ENSIMMÄINEN NÄYTÖS – PÄÄOSAN ESITTÄJÄ VAIHTUU.

Valtiovarainministeri Antti Rinne lupaa valtion rahoittavan Pisararataa. Tilanne muuttuu kuitenkin dramaattisesti, kun eduskuntavaalien tulos selviää ja näyttelijät vaihtuvat. Miespääosassa loistanut Rinne joutuu seuraamaan näytelmän lopun opposition lehtereiltä.

Uuteen miespääosaan valitaan pääministeri Juha Sipilä, joka ensi töikseen hautaa Pisaraan varatut rahat syvälle Impivaaran juurevaan multaan.

TOINEN NÄYTÖS – KUHERRUSKUUKAUSI.

Sipilä lupaa 600 miljoonaa euroa tiestön korjausvelan pysäyttämiseen. Rahat on tarkoitus jakaa koko laajan valtakunnan alueelle. Yleisö antaa raikuvat aplodit.

Sivuroolia näytellyt lobbariarmeija ryhtyy jakamaan rahoja, joita kukaan ei ole vielä nähnytkään. Kuopioon tarvitaan silta, Kittilään uutta asfalttia. Pihtiputaan mummot eivät puolestaan pääse turvallisesti Osuuspankkiin ilman kevyen liikenteen väylää…

Sipilä ja naispääosaan hypännyt liikenneministeri Anne Berner pysyvät kuitenkin tiukkana, ja lobbariarmeija jää nuolemaan näppejään. Hankkeet julkaistaan vasta sitten, kun aika on kypsä.

KOLMAS NÄYTÖS – YLLÄTTÄVIÄ KÄÄNTEITÄ.

Tammikuun 27. päivän valjetessa meinaa monella lobbarilla juuttua kokousviineri kurkkuun, kun takavasemmalta näyttämölle pelmahtaa miessivuosan esittäjä ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen. Hän julistaa hallituksen rahoittavan Raide-Jokeria valtion asuntorahastosta.

Lobbariarmeija on toki osannut rahoituspäätöstä odottaa, mutta koreografia sisältää yllätysmomentin.

NELJÄS NÄYTÖS – SAMAAN AIKAAN TOISAALLA.

Castingissä luu käteen jääneet näytelmäkerholaiset kiristelevät hampaitaan teatterin lämpiössä, kun ympäristöministeri kuittaa yleisön aplodit.

Vielä me näytetään…

VIIDES NÄYTÖS – AIKA ON KYPSÄ, VAI ONKO SITTENKÄÄN?

Liikenneministeri Berner ilmoittaa vihdoinkin raottavansa salaisuuksien arkkua. Lista korjausvelkakohteista julkaistaan tiedotustilaisuudessa klo 10.30.

Lämpiön porukka tajuaa tilaisuutensa tulleen. Tiedotustilaisuus on saatava estettyä hinnalla millä hyvänsä, ettei kaikki glooria valu pääosanesittäjille.

Kello käy jo iltapäivää, mutta Berner pysyy kulisseissa. Illansuussa alkaa vihdoin tapahtua. Sopu on löytynyt, Berner astuu näyttämölle ja lista julkistetaan. Yleisö taputtaa ja hurraa. Lobbariarmeija korkkaa samppanjapullojaan.

JÄLKINÄYTÖS – EIKÄ TÄSSÄ VIELÄ KAIKKI.

Lämpiöön on kuitenkin unohtunut yksi näytelmäkerholainen. Muiden näyttelijöiden valmistautuessa kumartamaan yleisölle, valtiovarainministeri Alexander Stubb ryntää lämpiön puolelta näyttämölle.

Stubb julistaa yleisölle, että jo kertaalleen toteutettavaksi luvattu Raide-Jokeri – niin, toteutetaan.

Ei kuitenkaan valtion asuntorahastosta, kuten sivuroolista tuttu ympäristöministeri Tiilikainen lupasi, vaan niin kuin minä sanon, Liikenne- ja viestintäministeriön kehyksistä.

Loppu (tai sitten ei).

Blogi_Paavo

Paavo Syrjö
Toimitusjohtaja
INFRA ry
@psyrjo

”Maailma näyttää erilaiselta montun pohjalta infrarakentajan rapaisten suojalasien läpi.”

Paavo Syrjö toimii INFRA ry:n toimitusjohtajana sekä Rakennusteollisuus RT ry:n infratoimialasta vastaavana johtaja. Koulutukseltaan hän on diplomi-insinööri ja kauppatieteen maisteri. Hän kirjoittaa ajankohtaisista ja alaa sivuavista aiheista mieluiten pieni pilke silmäkulmassa.

KOMMENTOI KIRJOITUSTA

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s